Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Παίζω Σκάκι – Μαθαίνω Σκάκι» στο 18ο Δημοτικό Πατρών


Στα πλαίσια του πρωτοποριακού ταχύρρυθμου επιμορφωτικού προγράμματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) και του τμήματος Παιδείας του Δήμου Πατρέων, με τίτλο «Παίζω Σκάκι – Μαθαίνω Σκάκι», συμμετείχε και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013.

Και πάλι η Διεύθυνση του σχολείου, υπό του Διευθυντού κυρίου Ζωγόπουλου Άνθη, προώθησε την ιδέα του ανοιχτού τουρνουά σε όλες τις τάξεις του δημοτικού, συνεργαζόμενος ο ίδιος με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Έτσι λοιπόν συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 150 παιδιά, αφού στη διοργάνωση συμμετείχαν και τα παιδάκια του 58ου Νηπιαγωγείου Πατρών!

Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι υπέροχο! Οι αίθουσες διαμορφώθηκαν ώστε να γίνει η επίδειξη των κινήσεων – και στη συνέχεια το τουρνουά – σε κάθε ηλικιακή τάξη ξεχωριστά, αφού και αυτή τη φορά οι εθελοντές προπονητές και διαιτητές της Ένωσης ήταν παρόντες. Οι τέσσερεις γύροι παιχνιδιού είχαν ολοκληρωθεί σε 2 ώρες περίπου, ώστε μετά θα ακολουθούσαν οι αγώνες μπαράζ μεταξύ των 6 νικητών των τάξεων του δημοτικού. Τα νήπια είχαν ευχαριστηθεί τόσο πολύ ήδη, που τους ήταν αδιάφορη η αναρρίχηση στην κορυφή της κατάταξης, και άφησαν έτσι ελεύθερο το δρόμο για το μεγάλο νικητή στις υπόλοιπες τάξεις! Οι πρώτοι στην κατάταξη των τάξεων Α, Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ που έπαιξαν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ, ήταν εξής:
- Θοδώρα Φωτοπούλου (Νήπιο)
- Γιώργος Αναστασίου (Α’ δημοτικού)
- Άγγελος Νάσιος (Β’ δημοτικού)
- Άννα Κονόμι (Γ’ δημοτικού)
- Βασίλης Καστανάς (Δ’ δημοτικού)
- Γιάννης Παπαεμμανουήλ (Ε’ δημοτικού) και
- Αλέξανδρος Μπαδάς (ΣΤ’ δημοτικού).
Νικητής του μεγάλου τελικού και Πρωταθλητής 18ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλους τους συμμαθητές του στο προαύλιο του σχολείου, στέφθηκε ο Βασίλης Καστανάς. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, όταν μοιράστηκαν τα διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους 168 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 7 παιδαγωγικά επιμορφωμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές και διαιτητές που με βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο η Ένωση υλοποιεί αφιλοκερδώς στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας, καθώς χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχε πετύχει. Επίσης ευχαριστώ θερμά τις Διευθύνσεις του 18ου Δημοτικού και του 58ου Νηπιαγωγείου Πατρών, το Διδακτικό Προσωπικό τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη και ζήλο την πρωτοπόρα αυτή εκδήλωση. Ραντεβού, στην τελική φάση για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Πόλης!

Με μεγάλη χαρά για το αποτέλεσμα,
ο υπεύθυνος του προγράμματος στο 18ο,

Διαμάντης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου