Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο το πρώτο σχολείο που ξεκίνησε το πρόγραμμα

 
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου το  πρόγραμμα γνωριμίας με το σκάκι με τίτλο΄΄ Παίζω σκάκι - μαθαίνω σκάκι΄΄ , που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών  Σωματείων Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο της Πάτρας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων, που δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η αρχή  έγινε στο 16ο Δημοτικό σχολείο Πατρών ( Νοταρά 104 ) όπου περίπου 40 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού, είχαν την ευκαιρία μετά από σύντομη εκμάθηση  των κινήσεων και των κανόνων του παιχνιδιού,  να παίξουν παρτίδες σκακιού μεταξύ τους, να εμβαθύνουν περισσότερο στα στοιχεία του παιχνιδιού και μετά από αγώνες σύντομης διάρκειας, να αναδείξουν τους νικητές της κάθε τάξης καθώς και τον πρωταθλητή του σχολείου! 

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους υπευθύνους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, 
Κωστούλια - Σταθά Αφροδίτη, Ανδριόπουλο Σταμάτη και Χαντζάρα Βιολετα οι οποίοι παρείχαν όλες τις διευκολύνσεις προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και σε ευχάριστο κλίμα το  πρόγραμμα.
Επίσης μνεία αξίζουν και οι γονείς των παιδιών, που με υπομονή παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες και εμψύχωναν τους μικρούς σκακιστές και σκακίστριες  που πήραν μέρος.
Η εκμάθηση και το σκακιστικό τουρνουά που ακολούθησε, έγιναν με την επίβλεψη παιδαγωγικά καταρτισμένων και διεθνώς πιστοποιημένων εκπαιδευτών σκακιού, της  Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων της περιοχής μας ,  με στόχο την εκμάθηση και την εξάπλωση  του παιχνιδιού στις αναπτυξιακές ηλικίες των τάξεων των Δημοτικών σχολείων της Πάτρας.

 Νικητής και πρωταθλητής του 16ου Δημοτικού σχολείου  μετά από 5 αγώνες, αναδείχτηκε
 ο Απόστολος Κωνσταντόπουλος , μαθητής της ΣΤ  τάξης,  ο οποίος  βραβεύτηκε με μετάλλιο.
Όλοι   οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν πήραν αναμνηστικά διπλώματα.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην επόμενη φάση ,  όπου όλοι οι πρωταθλητές των Δημοτικών Σχολείων  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΄΄ παίζω σκάκι - μαθαίνω σκάκι ΄΄  θα συναντηθούν και θα αγωνιστούν,  για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή πόλης!

Καλή αρχή λοιπόν,  συγχαρητήρια στον νικητή και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.  
Τα ονόματα των συμμετεχόντων στη σελίδα μας "Αποτελέσματα τουρνουά"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου